Loppebutik i udvikling

‘’Køb lækkert tøj med omtanke’’ – det er ordene, der pryder bygningens facade, når man bydes velkommen til loppebutikken i Aabybro.

Modeloppen er stiftet af Tina og Jesper i februar 2022 med fokus på salg af secondhand kvindemode. Efterfølgende er Hoppeloppen med børnetøj, legetøj og accessories kommet til, og trods hver deres koncept, er de to loppebutikker placeret under samme tag som ét stort genbrugsmekka. 

Her er hygge i højsædet, og man mærker det så snart døren åbnes. Konceptet lyder, at man har mulighed for at leje stande i bestemte tidsperioder, og igennem disse sælge sit brugte tøj og accessories videre til andre, som kan få glæde af det. 

Med den nylige udvidelse tæller butikken nu i alt 470 kvm og 300 stande inklusiv et hjemligt sofaområde, hvor man kan nyde en kop gratis kaffe i ro og mag.

Glade kunder og et lokal fællesskab

Tina og Jesper har fra start haft en vision om at samle dele af lokalsamfundet i butikken og lave et fællesskab ud af det – hvilket i høj grad er lykkedes. 

På arrangerede kundeaftener samler Tina og Jesper borgere, som eksempelvis har vundet en “aften med veninderne” – det kunne også være en mødregruppe – til hygge og samvær med forfriskninger fra lokale spisesteder og købmænd. Formålet med sådanne events er hovedsageligt markedsføring af loppekonceptet, men samtidigt også at hjælpe standlejere med salg. 

Den lokale loppebutik har tilmed Facebook-fællesskaber med over 3.000 medlemmer, hvor standlejere og kunder har mulighed for at følge med i, hvilke spændende nye varer, de andre stande sætter til salg. Tina bruger også dagligt Facebook-fællesskabet som en marketingskanal, hvor hun kan opdatere kunder omkring, hvad der rører sig i butikken. 

Nemt og intuitivt kassesystem

For Tina og Jesper er det afgørende med et intuitivt og brugervenligt kassesystem, som også kan betjenes af de hjælpere, som har deres daglige gang i butikken. Det er især vigtigt, at programmet ikke er for teknisk, så fokus kan være på at yde en god service til loppebutikkens kunder, frem for bøvl med tekniske programmer.

I FlexPOS Backoffice – kassesystemets online administrationsprogram – har Tina og Jesper mulighed for at få et fyldestgørende overblik over butikkens og standlejernes salg – dagligt som historisk, så de hele tiden kan følge med i, hvordan det går i butikken.
Det er også muligt at lave gavekort, hente kvitteringer samt oprette kampagner på stande, hvis standlejere eksempelvis ønsker at køre en rabat-kampagne på sine varer i en periode.

Læs mere om vores online administrationssystem – BackOffice. 

 

Tina
Butiksejer
Jeg er ikke så teknisk anlagt, så alt det bagom skal bare fungere. Jeg synes, at kassesystemet er rigtigt brugervenligt, og der er alt, hvad man skal bruge. Jeg oplever, at systemet reagerer hurtigt. Det er vi meget tilfredse med.

Stor tryghed i at kunne ringe til support

Med opstart af loppeforretning bevægede specielt Tina sig ud på nyt og ‘’ukendt jord’’, og det giver derfor en vis tryghed, at der altid sidder en supportmedarbejder klar til at hjælpe med kassesystemet.

Vi har følt en vis sikkerhed i, at vi altid kan ringe til support. De vender altid hurtigt tilbage med en løsning, hvis den supporter man får i røret ikke lige har løsningen her og nu. Det fungerer virkeligt fint”, forklarer hun.

Loppemodulet giver tryghed for standlejere

Butikken gør brug af Loppemodulet – en platform Amero har udviklet for at standlejer har mulighed for at følge med i deres salg. 

Platformen sender data frem og tilbage mellem loppemodul.dk, FlexPOS Backoffice og e-conomic. Her er alle informationer som kontonummer, navn, adresse, e-mail og telefonnummer på standlejer samlet, så hvert salg bliver registreret hos den rette standlejer. Når stregkoden på den enkelte vare scannes på kassesystemet, kobles varen automatisk sammen med den korrekte stand i systemet, som så automatisk registreres i loppemodulet. 

Systemet understøtter ligeledes forretningens princip om stor fleksibilitet. Standlejere har eksempelvis både mulighed for at lave prismærker i systemet og printe med butikkens labelprinter eller at lave prismærkerne i hånden, såfremt man ønsker et mere personligt udtryk.

Læs mere om Ameros Loppemodul. 

Mari Ann
Standlejer
Jeg oplever et system, der bare fungerer. Jeg synes, det er nemt at bruge, og jeg kan følge med i, hvordan det går med salget, selvom jeg sidder derhjemme i min stue - det er så fedt. Selvom jeg har en lang køretur herhen, har jeg lejet en stand over flere gange, fordi det fungerer så fint. Det er virkeligt smart og trygt at bruge - og en motivation for at sælge mere.

Standafregning og opkrævning via e-conomic

Når standlejerne starter deres periode i butikken, oprettes de på kassesystemet via et link til Loppemodul.dk. Loppemodulet er herefter den styrende del, da modulet snakker sammen med e-conomic. Når et salg foretages på kassen, registreres salget i FlexPOS Backoffice og bliver herefter sendt videre til Loppemodul.dk og e-conomic. 

Standafregning foregår i e-conomic. Her fremstår den enkelte standlejer som ‘’leverandør’,’ og hvert salg vil fremgå som varenumre på fakturaen. Dette gør det simpelt for Tina og Jesper at afregne med de mange standlejere, da processen langt hen ad vejen er automatiseret.