Som samarbejdspartner indenfor POS-løsninger, kommer vi rundt til mange interessante mennesker i hele landet. En af dem er Hans Peder. 

Hans Peder – eller “HP”, som han reagerer mest på – er 30 år og bosat i Hvide Sande sammen med sin kæreste og to døtre. Han er ægte lokal, født og opvokset i den vestjyske havneby. 

Til dagligt driver han modebutikken HUSET Men & Women i Hvide Sande, hvilket han har gjort, siden han overtog butikken fra den tidligere ejer i 2016. Det var dog ikke et tilfælde, at det blev HP, som skulle køre forretningen videre.

Sælger hos Bestseller som 23-årig

HP gik på handelsskole i Ringkøbing og blev efterfølgende elev i HUSET i Hvide Sande, da han var omkring 18-19 år. HP kunne mærke, at salg og modebranchen var interessant, og han valgte derfor at flytte til Herning for at læse indkøb på TEKO.

Dog fandt HP hurtigt ud af, at det ikke nødvendigvis var indkøb, som trak i ham. Han savnede salg.

“Bestseller havde noget talentdag ude på deres campus i Brande, og det tog jeg til. Det havde altid været min drøm at komme til Bestseller og blive sælger. Jeg havde tænkt, det nok var realistisk at ende i den stilling som 30-årig. Så jeg skulle jo starte et sted.”

130 unge mennesker mødte op i koncernen, hvor de blev mødt af ledere og mellemledere fra Bestseller. Teambuilding udfyldte skemaet, og det var vigtigt med engagement.

“Jeg blev så tilbudt at komme til samtale ved Selected Homme. Det var mit yndlingsmærke, så det var fedt. Og så blev jeg tilbudt en elevstilling. Det synes jeg var megaspændende det at få lov at få en fod ind i den her kæmpestore virksomhed. Jeg startede en måned efter min sidste eksamen hos TEKO”, husker HP.

HP startede med at sidde på kontor hos Bestseller, hvor han skulle supportere sælgere i bl.a. Irland og Canada. Men han savnede nærkontakt med kunden.

“Pludselig var der en åbning, hvor jeg skulle hjælpe en anden sælger med at sælge en vinterkollektion ind. Der var en sælger, som ikke kunne gøre det, så jeg fik lov at komme med. Det var lidt en test for at se, hvad jeg kunne. Det var velanset, at jeg kom fra butik.”

Som 23-årig – efter kun otte måneder som kontorelev – blev HP ansat som sælger i Bestseller. Han fortæller: 

“Det var meget atypisk, at man som elev skulle være sælger dengang. Jeg var 23 år, så jeg var også meget ung. Der var mange om buddet, men der var ikke ret mange stillinger. Så på den måde virkede det urealistisk. Men det flaskede sig.”

Fra Bestseller til Hvide Sande

HP var stadig i kontakt med sin gamle læremester i HUSET i Hvide Sande, mens han arbejdede som sælger hos Bestseller.

Der havde tidligere været dialog omkring overtagelse, men dog ikke noget konkret. Nu kom tiden, hvor den daværende ejer af HUSET Hvide Sande havde dårligt helbred, og det var derfor sidste chance for HP, hvis det skulle være ham, der skulle overtage modebutikken. 

“Det var måske tidligere, end jeg havde regnet med. På den anden side tænkte jeg, at det var nu eller aldrig. Jobbet hos Bestseller krævede mange timer, og jeg indså, at jeg hellere ville lægge tiden og energien i noget, som var mit eget. Og så ville jeg også gerne, at mine fremtidige børn skulle vokse op i Hvide Sande.”

HP overtog HUSET i 2016, da han var 25 år. 500 m2 og tre ansatte, hvoraf to var elever. Han trådte ind i en virksomhed, som allerede var i gang. Grundstenen var der, og der var et godt økonomisk fundament. 

“Der var ikke tid til at udvikle i eget tempo. Jeg skulle lære mange ting lynhurtigt, men det har været fedt, og nu siger kalenderen 2021. Det er virkelig gået stærkt.”

HP
Ejer af HUSET Men & Women
“Når man bliver presset, kan man vælge at blive bange og opgivende, eller man kan vælge at tage kampen op. Jeg spurgte mig selv; Hvor kan vi udvikle os? Det har da været en intens vinter. Men jeg så det at starte webshop som en investering i fremtiden, og der har Amero virkelig hjulpet os til at vokse som forretning og komme stærkere ud på den anden side.”

HUSETS værdier kommer fra vestjysk kultur

HP kan godt lide den kultur, der er i lokalområdet. Alle kender alle, man er dus med hinanden. Og så er HP en ægte vestjyde, hvilket afspejles i butikkens værdier.

“Det er vigtigt at have snakken med vores kunder. Vi kender mange personligt, og derfor kan vi give en ekstra god service. Her sælger vi ikke for at sælge, men for at opfylde et behov hos den enkelte. Vi er her, fordi vi vil gerne gøre en forskel – og vi er ærlige og oprigtige. Folk skal have lyst til at komme igen.”

Corona har været skidt, men også godt for noget

Det seneste år må siges at have været noget af en tumultarisk periode, hvis man spørger HP.

“Da landet lukkede, var her helt stille. Men pludselig, da det åbnede op over sommeren, kom der mange danske og tyske turister. Vi havde vildt travlt i den periode.”

Men så lukkede grænserne igen midt november, og der kom ikke flere tyske gæster. HP skulle finde ud af, hvad der nu skulle ske. Her fik han hjælp og støtte fra Amero til at starte webshop op. 

“Når man bliver presset, kan man vælge at blive bange og opgivende, eller man kan vælge at tage kampen op. Jeg spurgte mig selv; Hvor kan vi udvikle os? Det har da været en intens vinter. Men jeg så det at starte webshop som en investering i fremtiden, og der har Amero virkelig hjulpet os til at vokse som forretning og komme stærkere ud på den anden side.”

Det har været en specielt og følsom periode for hele lokalområdet i Hvide Sande og omegn, men som HP beskriver det, så kom der også nogle gode oplevelser ud af det.

“Jeg fik en lokal ordre med levering ind fra webshoppen en aften kl. 19:30. Det valgte jeg at pakke og aflevere hjemme hos kunden kl. 20. De var ved at falde ned af stolen over den gode service – det var en sjov oplevelse.”

Se butikkens webshop her