Roen har sænket sig igen, og Black Friday er vel overstået. Butikkerne kan nu fokusere på det forestående julesalg. Igen i år var Black Friday rekordernes dag. Dog var der en særlig rekord, som vi er meget glade for at se her hos Amero, og som stemmer godt overens med det, vi oplever hos vores kunder.

I år står MobilePay nemlig for næsten halvdelen af betalingerne på den online handel, og generelt kan man også se, at det er nethandlen som virkelig har vundet på Black Friday i år. Også butikkerne har mærket, at MobilePay har stået for en god del af betalingerne. Samlet set blev MobilePay brugt over en halv million gange og stod for en omsætning på 376 mio. kr. på dagen.

”Vi har haft en vild dag hos MobilePay. Målt i kroner og ører er vi steget 65 %, og antallet af betalinger er vokset med 77 %. Der var mest tryk på mellem kl. 21-22, hvor vi havde 40.000 betalinger, der tilsammen omsatte 26 mio. kr.”, siger Lars Green, ansvarlig for MobilePay Online.

Tilgængelighed online bliver mere og mere vigtigt

Hvis din forretning ikke allerede har en webshop, vil det være værd at overveje at gå i den retning i fremtiden. Det er efterhånden størstedelen af kunder, der undersøger vareinformationer online, inden de går i din fysiske butik. Det bliver derfor mere og mere vigtigt at være tilgængelig online, og på den måde skabe en bedre kundeoplevelse med en webshop, hvis det selvfølgelig giver mening ift. det du sælger. På den måde kan du i det daglige øge din indtjening, og forhåbentlig få en endnu større indtjening på Black Friday.

I år er der også en anden tendens, der træder frem, nemlig at det ikke længere handler om overforbrug og impulskøb på Black Friday. I stedet har mange planlagt deres køb, da man kan se, at mange kunder har undersøgt online i ugen op til Black Friday. Selvfølgelig kan impulskøbene ikke udelukkes helt, men kunderne har udskudt de køb, de ville have foretaget alligevel, og så har de slået til på Black Friday!

Samlet set har Black Friday slået sidste års omsætningstal og har sat godt gang i hele julehandlen.