Amero står næsten klar med kontaktløse betalinger

Kontaktløse betalinger til dit kassesystem

Aviserne skriver ofte om fremtidens betalingsmuligheder i forbindelse med den teknologiske udvikling. I den sammenhæng bliver der ofte nævnt begrebet ”kontaktløse betalinger”. Mange af de store kæder står frem i aviserne og siger, at de vil tage det til sig i butikkerne, men hvad med de små kæder og enkelt butikker.

Hos Amero Business bliver vi oftere og oftere stillet en lang række spørgsmål omkring emnet. Vi prøver at besvare dem og flere nedenfor.

Hvad er en kontaktløs betaling?

Kontaktløse betalinger er kort og godt en betaling fra kunden til butikken uden fysisk kontakt mellem kundens betalingsmiddel og butikken betalingsterminal.

Hvordan fungerer kontaktløse betalinger?

Det kan fungere på flere måder ved brug af chipkort og RFID-teknologi. Vi kan nævne brugen af NFC-chips i betalingskort, mobiltelefoner, armbånd eller andre genstande. Chippen kan kommunikere med nogle betalingsterminaler. Du holder derfor bare dit betalingskort eller andet betalingsmiddel frem til betalingsterminalen med indbygget NFC læser. Når kortterminalen skriver ”OK” på skærmen, er betalingen gennemført.

Hvad kan du bruge kontaktløse betalinger til i din butik?

Kontaktløs betaling er blot endnu en måde at tage imod betalinger fra kunderne på. Nogle vil måske mene, at det er unødvendigt, men hvis det er nemt og bekvemt for kunderne, så kan det med tiden vise sig at blive efterspurgt. Vi må blot følge med og se, hvordan kunderne tager imod konceptet. Efter sigende forventes det at kunne mindske ekspeditionstiden, men der forelægger ingen tal på hvor meget. Hos Amero mener vi klart, at det vil afhænge af den enkelte butiks flow og samtidig deres kundegruppe, hvorvidt betalingsmidlet bliver interessant. Det har bestemt potentiale, så tiden må vise, hvad der kommer til at ske.

Hvornår kan teknologien tages i brug?

Teller (indløser af internationale kort) skal lave teknologien, som håndterer betalingen. Ligeledes skal kunderne (danskerne) have betalingskort eller andet udstyr med en kodet NFC-chip. Det ligger altså ikke klart, men Teller forventer at det går i luften i løbet af september i år. Hvad det kræves af den enkelte butik for at kunne tage imod betalingerne vides endnu ikke.

Hvad så med sikkerheden for butikken og slutkunden?

For butikken er sikkerheden den samme. For kunderne forventes det, at foregå som med almene kortbetalinger. Som det er nu, forventes grænsen for at foretage en betaling at ligge på 200 kr. ved eksempelvis Visa og MasterCard hos Teller. Det kan dog lade sig gøre at gennemføre flere køb i træk. Først ved 5. betaling kræves der pinkode. Dette leder Vi hører derfor flere folk bekymre sig i forhold snyd. Beløb over 200 kr. kræver stadig pinkode, som vi kender det. Hvis kunden mister sit kort og det bliver misbrugt af en anden til køb, hæfter man ikke for beløbet, som det ser ud nu. Kunder skal dog altid læse reglerne ved deres chipkort udbyder.

Er Amero Business klar til kontaktløse betalinger til vores kunder?

Vores standard integrationsterminal Ingenico iPP350 er bygget til at kunne modtage kontaktløse betalinger, men der mangler endnu at blive færdigudviklet den rette software fra indløserne. Vi er altså klar når teknologien tillader det.