4 gode råd, når du skal designe gavekort eller tilgodebevis til din forretning

Vi kender allesammen til det med at få stukket et tilgodebevis eller gavekort i hånden som er en bon i papir. Derfor ved vi også, hvor svært det kan være at holde styr på lige netop den bon, hvis man ikke skal bruge den her og nu. Men du har faktisk mulighed for at gøre shoppingoplevelsen nemmere for dine kunder med plastikgavekort som hverken forsvinder, bliver utydelig, krøller eller bliver svær at læse (eller belaster miljøet mere end en almindelig bon).  

Hvis du gerne vil have fire gode råd til, hvad du skal overveje og være opmærksom på, når du designer gavekort og/eller tilgodebevis til din forretning, så læs med i artiklen her. Du kan blandt andet læse mere om design af selve kortet, hvad du skal overveje i forhold til måden din virksomhed fremstår på, og hvilken information du skal huske at have med.

1. Overvej om dine kort skal være bæredygtige

1. Overvej om dine kort skal være bæredygtige

Måske du tidligere har fravalgt plastikgavekort fordi det er lavet af…ja plastik. Men nu findes der bæredygtige alternativer, så det er den første overvejelse, du skal gøre dig. 

Hos Amero har vi tre forskellige løsninger du kan vælge imellem, når du skal vælge gavekort. Som standard, er alle vores gavekort lavet af genbrugsplast. Men mange er begyndt at tænke i mere bæredygtige baner, og derfor har vi selvfølgelig også mere bæredygtige alternativer. I denne genre finder du både gavekort i bambus og bionedbrydeligt materiale. På den måde kan du finde et alternativ, der passer til det du ønsker.

2. Dit design skal stemme overens med din forretning

Vil du gerne designe et gavekort, som ingen har lyst til at pakke ind eller gemme væk? Et gavekort, der indbyder kunderne til at komme ned og bruge det med det samme. Så skal du gøre dig umage med designet af plastikgavekortet.

Et let genkendelig design:

Et godt design er ét, der er let genkendeligt for dine kunder. Derfor er det en god ide, at du  bruge farver, der normalt associeres med din forretning. Et gavekort i plastikkort format giver et mere professionelt udtryk og er en af de nemmeste måder at promovere din forretning. Derfor skal det være nemt at lokalisere, hvilken forretning gavekortet kommer fra. Et sidste råd i forbindelse med design af dit gavekort er, at du altid skal vælge et design du selv kan lide at se på. Hvis du ikke selv er tilfreds med designet, bliver det aldrig rigtig godt

Canva til design af gavekort: 

Vi kan anbefale værktøjet Canva til brug i designet af dit plastikgavekort. Der findes mange skabeloner, som du kan tage udgangspunkt i, og du vil hurtigt selv føle dig som en grafiker, når du begynder at bruge Canva.

Platformen har en gratis version, hvor du kan komme rigtig langt med design, uden at skulle betale noget. I Canva kan du desuden vælge et design der hedder “Visitkort”, hvor du får de rigtige mål på kortet og får en masse skabeloner der henvender sig specifikt til kortdesign. 

3. Husk dit logo på gavekortet

Når du skal designe et gavekort, er det vigtigt at få din forretnings logo på i en eller anden form. Dit logo er et nemt identifikationsmiddel, hvilket gør det nemt for eksisterende og potentielle kunde at genkende din forretning. Derfor skal det selvfølgelig også være på dit gavekort, da det gør det muligt for kortholderen hurtigt at identificere, hvor kortet skal bruges henne. 

Det kan være meget en smagssag, hvor stort du synes dit logo skal være, men en ting du altid bør have med i overvejelserne er, om det det stemmer overens med resten af kortets design. Det er nemlig altid en god ide at skabe sammenhæng med alle elementer på kortet.

Sådan skaber du sammenhæng mellem elementerne: 

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skaber sammenhæng mellem elementerne på kortet, kan det være en rigtig god ide at visualisere kortet, inden du går i gang med at designe. Det kan være en simpel tegning af kortet på et stykke papir, men det kan også være ved hjælp af Canva eller simple programmer som Paint. Det er en god måde at sikre du har en klar ide om, hvordan outputtet på kortet bliver.

Har du et motto eller en one-liner, som kendetegner din forretning, så kan det også være en mulighed at bringe i spil på plastikgavekortet. 

4. Husk al den nødvendige information

Et gavekort er ikke bare et kort, hvor der står “gavekort” på. Derfor er det også vigtigt, at du tænker over, hvilke informationer der skal være med på gavekortet, inden du går i gang med  at designe kortet. 

Nogle af de ting, der kan være gode at have med på et gavekort, er:

  • Din forretnings kontaktoplysninger
  • Hvor længe kortet er gyldigt fra udstedelsesdatoen
  • Link til hjemmeside eller sociale medier, hvis det er relevant for din forretning. 

På den måde sikrer du, at modtageren af gavekortet altid ved, hvordan de skal komme i kontakt med dig og eventuelt finde inspiration til, hvad de skal bruge beløbet på. 

Du skal dog stadig have in mente, at det er et lille kort på størrelse med et kreditkort, og derfor bør det ikke indeholde for mange informationer.

Sådan kan Amero hjælpe dig

Sådan kan Amero hjælpe dig

Hvis du gerne vil have designet nogle fede plastisk gavekort til din forretning, så kan Amero hjælpe dig. 

Hos Amero kan du får du en gavekortløsning, der gør det nemmere både for dig, dine medarbejdere og dine kunder. Vores gavekort er nemme at anvende på kasseapparatet, hvor du blot scanner en stregkode, og så er du kørende. Saldoen på gavekortet reguleres af sig selv, når der foretages betaling med kortet. Når en kunde har brugt pengene på kortet op, har du mulighed for at genbruge gavekortet til nye kunder – du kan altså bruge det igen og igen. 

Vores dedikerede konsulenter sidder altid klar til at hjælpe og rådgive dig, når du skal have gavekort til dit kassesystem. Og har du brug for at få lavet selve designet, kan vi også være behjælpelige med det.