I dag er de fleste vant til et kassesystem med touchskærme og kontaktløs betaling, men da en af vores medarbejdere fandt et meget gammelt kasseapparat af træ i en genbrugsbutik, blev vi inspireret til at dykke ned i historien, for hvor startede det lige og hvordan kom man frem til det kassesystem vi kender i dag?

Før det mekaniske kasseapparat kom til Danmark, havde vi et mere enkelt system, nemlig en trækasse med mulighed for at putte mønter og sedler i, og som også manuelt kunne holde styr på regnskabet. Det var lige netop sådan et vi faldt over i genbrug, hvor vi blev betaget af hvor enkelt det var og hvor mange funktioner der er ført videre, til de kassesystemer vi kender i dag.

Funktionerne fra trekassen videreføres i nutidens kasseapparat Manuel styring af dit regnskab Enkelt kassesystem


Det mekaniske kasseapparat

Det første mekaniske kasseapparat kan spores tilbage til USA i 1879, hvor en salonejer opfandt det, for at undgå at medarbejderne regnede forkert eller at han mistede penge. Nu kunne medarbejderne blot slå bestillingerne ind og kasseapparatet ville selv udregne prisen.

På Amero kontoret har vi faktisk et lignende kasseapparat stående, dog i en lidt videreudviklet udgave. Det giver en vis nostalgi og respekt for det originale håndværk, når man kan se de originale tanker ved kasseapparatet.

Nostalgi og respekt for det originale håndværk Salonejer opfinder et mekanisk kasseapparat Opfundet fordi medarbejdere regnede forkert

Det elektroniske kassesystem
I 70’erne blev kasseapparatet helt elektronisk og man gik over til at kalde det et kassesystem, fordi man nu havde et lokalt netværk og brugte mikroprocessorer. Nogle af de første til at bruge det var faktisk McDonalds.

I starten af 90’erne opstod tanken om at man måske kunne automatisere kassefunktionen og det var startskuddet til at udvikle de kassesystemer vi kender i dag. Da man udviklede kassesystemet til at køre på cloudbaserede systemer, blev det nu muligt at tilbyde software som en service. Man har nu mulighed for at tilgå systemet hvor og hvornår vi vil, samtidig med at der bliver lavet backup, vedligeholdelse og opdateringer på systemet.


Touchskærmen kommer til

Da touchfunktionen blev udviklet, blev dette selvfølgelig også overført til kassesystemerne. På den måde kommer vi frem til det kassesystem vi anvender i dag. Med en brugervenlig touchskærm og intelligente betalingsløsninger, har det aldrig været nemmere at være forretningsdrivende!

Dagens brugervenlige kasseapparat kommer til - Touchskærmen Gennemfør betalingen med din finger Nemt med en touchskærm fra Amero

Læs mere om vores kassesystem lige her

Kilder:
https://dk.mobiletransaction.org/historien-om-kassesystemet/
http://historienet.dk/teknik/opfindelser/hvornaar-fik-vi-kasseapparater